Sockerkaka

0 röster

Hej!

Ofta är det enklaste det godaste. En nybakad sockerkaka och ett glas mjölk, behövs inte så mycket mer. Här hemma är det så uppskattat. Jag själv tycker sockerkakan är som godast dagen efter när den saftat till sig lite.

Kom ihåg att vispa ägg och socker riktigt pösigt och sen vända ner mjölblandningen försiktigt för att få en luftig och fin sockerkaka.

Du behöver:

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk vaniljsocker

100 g smör, smältes

1 dl mjölk

Lite citronzest och 3-4 droppar citron är gott att ha i men kan uteslutas.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en sockerkaksform.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det försiktigt i ägg och sockersmeten.

Häll i det smälta smöret och mjölken.

Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter. Känn med en sticka, alla ugnar är olika.

Ta ut kakan och låt den stå en liten stund innan du stjälper upp den.

Överraskade tjejerna med sockerkaksmellis tidigare i veckan.

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x