Rostad sötpotatissallad med chilimajonnäs

1 röster

Hej!

Den här magiskt goda rostade sötpotatissalladen lagade jag i helgen. Så goda smaker ihop, ni måste testa! Receptet är från Ica och där serveras salladen med kycklingspett och Libabröd. Jag skippade brödet och serverade med kycklingfiléer istället för spett. Och då jag inte gillar koriander, som ska vara i dressingen, så bytte jag den mot persilja. Så gott verkligen.

Du behöver till ca 4 pers:

600 g sötpotatis

1-2 rödlök

1 msk olivolja

2 krm chiliflakes

Salt

1 påse bladspenat

150 g fetaost

1/2 dl hackade rostade hasselnötter

Dressing:

3 msk olivolja

2 dl hackad koriander, jag tar persilja istället.

1 tsk finrivet limeskal

2 tsk färskpressad limejuice

Salt och svartpeppar

Chilimajonnäs:

1 dl majonnäs

1 msk srirachasås

Till servering:

Kyckling

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Sötpotatissallad: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg i en ugnsform och blanda med olivoljan, chiliflakes och smaksätt med salt. Rosta i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Dressing: Rör ihop olivoljan med koriander (eller persilja), limeskal och juice. Smaka av med salt och svartpeppar.

Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs och Sriracha.

Blanda den rostade sötpotatisen och löken med spenaten och dressingen. Smula och strö över fetaost och hasselnötter.

Servera salladen med kyckling och chilimajonnäsen.

Jag steker på kycklingfiléer runtom i smör. Kryddar med salt och honungsgrillkrydda. Sen kör jag klart dom i ugnen samtidigt som sötpotatisen i 15-20 minuter på varmluft.

Smaklig spis!

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
Lotta
3 månader sedan

Så gott det ser ut! Får jag testa nån dag. Fast utan nötterna, för jag är allergisk. Funkar kanske lika bra med solroskärnor?

Johanna
Johanna
2 månader sedan

Vilken fetaost tog du? Den ser så krämig o god ut.

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x