Pizza Bianco med kantareller och grönkål

0 röster

Hej!

I lördags gjorde vi hemmagjord pizza. Blev så himla sugen på pizzan som var med i Coops senaste tidning MerSmak så gjorde en liknande. Jag hade kantareller och istället för att toppa med svampen och grönkålen efteråt så hade jag på dom innan gräddning. Och toppade med mer grönkål samt Burrata när den kommit ut ur ugnen. Jag hade också både riven och skivad mozzarella på. Ju mer ost desto bättre he he. Hade också chorizon på, men den går bra att utesluta med.

Du behöver till 1-2 personer:

1 påse surdegspizzadeg, eller annan färdig pizzadeg. (Eller gör själv såklart.)

1 1/2 dl crème fraiche

Riven mozzarella, 1 dl ca

Några mozzarellaskivor, ca 4

1 chorizo

250 g gula kantareller

1 vitlöksklyfta, hackad eller pressad

2 msk smör

Salt och svartpeppar

Ca 70 g grönkål, plus lite att toppa med efter ugn.

Olivolja

1 pressad vitlöksklyfta

Till servering:

Grönkål

1 Burrata

Olivolja

Flingsalt

Chiliflakes

Svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela degen på två eller gör en större, kavla ut på bakplåtspapper på en plåt.

Ansa kantarellerna och dela på de större. Fräs med en pressad eller hackad vitlöksklyfta i smör. Salta och peppra. Lägg åt sidan.

Stek grönkålen hastigt i olja med en pressad vitlöksklyfta.

Bred på crème fraiche på pizzadegen. Strö på den rivna mozzarellan. Lägg på korven i skivor. Lägg på kantarellerna och grönkålen, spara lite grönkål till toppingen. Lägg på mozzarellaskivorna med jämna mellanrum. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Håll koll om den kanske är klar tidigare.

Toppa den nygräddade pizzan med mer grönkål och Burratan bruten i bitar. Ringla över olivolja och krydda med chiliflakes, svartpeppar och flingsalt.

Servera med ett gott glas rött.

Smaklig spis!

Mums!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x