Äppelpajkladdkaka

4 röster

Hej!

Äpplets dag idag, fick givetvis lov att baka något när barnen var i skolan och J på jobbet. Hittade den här Äppelpajkladdkakan hos ”Mitt Kök” och tror bestämt det blir en ny äppelfavorit!

Du behöver:

Äppelkladdkaka:

175 g smör

2 1/2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

2 3/4 dl vetemjöl

2 äpplen

Smuldeg:

100 g smör

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

Fyllning:

5 äpplen

1 msk kanel

Gör så här:

Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.

Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.

Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.

Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform, 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Häll sen smeten däri.

Smulpaj: Blanda alla ingredienser till en smulig deg.

Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor. Lägg dem på äppelkladdkakan.

Pudra äppeltäcket med kanel.

Smula över pajdegen.

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna lite och ställ den sen i kylskåpet för att sätta sig lite.

Servera med lättvispad grädde eller glass.

Jag glömde att pudra kanel direkt på äppelskivorna så pudrade på smuldegen. Nästa gång pudrar jag på båda ställena tror jag. Gott med kanel! Glömde även att ta bild när jag lagt äppeskivorna under smuldegen. 🙈
Rekommenderar en kula glass till. Så gott!

Ha en fin helg!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x