Cinnamon Rolls

0 röster

Hej!

Kanelbullens dag imorgon, har inte undgått någon tror jag. Jag måste dela med mig av de absolut godaste bullarna jag vet. Roy Fares recept på Cinnamon Rolls. Alla bitar är som mittendelen på bullen, det godaste alltså. 😋

I det här receptet bakar du ut degen direkt och jäser bara en gång och det blir så bra! Jag har uteslutit russinen i receptet, tycker det blir godare utan men det är en smaksak.

Du behöver:

Fyllning:

200 g mandelmassa

250 g smör, rumstempererat

45 g socker (1/2 dl)

14 g malen kanel (2 msk)

80 g russin (1 dl)

Vetedeg:

30 g röd jäst

200 g mjölk, 3 % (2 dl)

410 g vetemjöl (7 dl)

1 ägg (55 g)

2 g salt (1/2 tsk)

7 g kardemumma, malen (1 msk)

80 g smör

90 g strösocker (1 dl)

1 ägg till pensling

Glasyr:

25 g mjölk (1/4 dl)

20 g smör

180 g florsocker (3 dl)

3 g vaniljsocker (1 tsk)

Gör så här:

Fyllning:

Lägg mandelmassan i en bunke (grovriv den eventuellt först). Blanda ner smöret i omgångar och tillsätt socker samt kanel. Blanda ihop ordentligt.

Vetedeg:

Smörj sidorna på en bakform, 32×22 cm, och täck botten med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en bunke, gärna hushållsassistent.

Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader, häll den i bunken och lös upp jästen. Blanda i resterande ingredienser och kör någon minut på låg hastighet. Öka hastigheten och kör så i 8-10 minuter, eller tills degen känns spänstig och har fått en fin glansig yta.

Lägg ut degen på en mjölad arbetsyta och låt den vila 5-10 minuter. Kavla ut degen till en platta, 50×30 cm.

Bred på fyllningen jämt och strö över russinen. Rulla med lite spänning ihop till en rulle från långsidan.

Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek. Det tar 1 1/2-2 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg, sätt in formen mitt i ugnen och grädda 18-22 minuter. Bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Låt bullarna svalna helt.

Glasyr:

Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Häll glasyren över bullarna och låt den stelna.

Är och njut!

Något av det godaste som finns, gör dom!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x