Mozzarellabiffar med soltorkade tomater och basilika

0 röster

Hej!

Har haft en liten paus i veckan men är nu tillbaka med tips på våra absoluta favoritbiffar. Dom här måste ni testa om ni inte gjort det. Mozzarella, soltorkade tomater och basilika är aldrig fel i min värld. (Recept ursprungligen från Matplatsen men gjort om det lite)

Du behöver:

600 g nötfärs

1 förpackning mozzarella

1/2 kruka färsk basilika

6 soltorkade tomater

1 dl matgrädde

1 ägg

Salt och svartpeppar

Smör att steka i

Sås:

Stekskyn

3 dl matgrädde

100 g philadelphiaost

Ca 1 msk kalvfond

En skvätt soja

Gör så här:

Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta och peppra. Forma smeten till små biffar.

Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida i rikligt med smör.

Lyft upp biffarna och lägg åt sidan på ett fat. Rör ner grädde, philadelphiaost, kalvfond och soja i stekskyn i pannan. Låt koka upp och lägg tillbaks biffarna och låt dem puttra tills dem är färdiga. Om såsen blir för tjock så späd med lite vatten.

Servera med potatis i någon form, pasta eller ris. Och en god sallad.

Smaklig spis!

Recept på potatisarna jag hade till, se längre ner.

Dessa potatisar är verkligen goda och passar bra till. Klicka här för recept.

Hade tänkt lägga ut receptet på biffarna för längesen, efter receptet på de goda potatisarna, men glömt bort.

Så otroligt gott, gör detta!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x