Kycklinggratäng med ris

0 röster

Hej!

Goda ”Allt i ett” rätter vet jag att ni liksom mig är förtjusta i. Den här kycklinggratängen med ris som jag hittade i en av FB-grupperna jag är med i var riktigt god. (Receptet kommer ursprungligen från Mårtenssons kök läste jag)

Jag hade basmatiris i min gratäng, det blev gott men riset drog åt sig lite väl mycket av såsen så nästa gång kommer jag testa med vanligt matris.

Du behöver till ca 4 portioner:

4 portioner kokt ris av valfri sort

4 kycklingfiléer

Smör att steka i

Salt och svartpeppar

1 röd paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

200 g färska champinjoner

2 dl créme fraiche

2 dl grädde

1/2 dl mango chutney

1 msk tomatpuré

1 tsk sambal oelek

1 tsk paprikapulver

2 skivade tomater

2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Putsa och dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar på längden. Bryn dom hastigt runt om i smör i stekpannan, krydda med salt och svartpeppar och lägg sen över dom i en gryta.

Hacka lök och vitlök. Strimla paprikan och dela champinjonerna i kvartar. Fräs grönsakerna och lägg ner dom i grytan tillsammans med kycklingen.

Ha i créme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpuré och paprikapulver. Smaka av med sambal oelek och låt grytan sen puttra i 5-10 minuter.

Lägg riset i botten på en ugnssäker form. Slå över kycklingsåsen, lägg på tomatskivorna och strö över osten.

Gratinera i ca 15 minuter.

Servera med en god sallad och extra mango chutney.

Smaklig spis!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x