Dragonsås

0 röster

Hej!

Det är många som frågat efter receptet på den här goda dragonsåsen som jag gör titt som tätt. Det är Jockes favoritsås, och även en av mina. Den passar så bra till kyckling och fläskfilé. Jag gör den på känsla men har nu äntligen skrivit ner ungefärliga mått till er.

Du behöver till ca 4 personer:

1 schalottenlök

En stor klick smör

1 msk torkad dragon

1 dl vitt vin

3-4 dl grädde

2-3 tsk soja

1 msk kalvfond

Salt, svartpeppar

En nypa socker

Eventuellt maizena

Gör så här:

Finhacka schalottenlöken så smått det går. Smält en stor klick smör i en kastrull. Fräs lök och dragon snabbt, löken ska bara bli lite glansig.

Häll på vinet och låt det koka ner tills bara lite återstår. Slå på grädde, soja och kalvfond. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Låt stå och puttra en stund och smaka av om du vill ha i mer av något.

Red såsen med maizena om du vill ha den tjockare.

Smaklig spis!

Det här är våra favorittillbehör till dragonsåsen. Kycklingfile stekt runtom i pannan och som sen får gå färdigt i ugnen, 200 grader 15-20 minuter. Och ugnsrostade rotsaker och potatis. Jag har på rapsolja, honung, salt, svartpeppar och timjan. 225 grader i 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Har du varmluftsugn så ställ in kycklingen när 15 minuter återstår av rotsakerna så blir det klart samtidigt på 225 grader.

Jag gillar att ha såsen ganska tunn, utan redning. Och har du riktig vispgrädde tycker inte jag det behövs. Jocke föredrar tjockare sås. Smaksak.
Det här är såå gott!

Kanske något att bjuda Far på imorgon?!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x