Kladdkaka med världens godaste lakrits och violglass

2 röster
Se recept längre ner…

Inlägget är i annonssamarbete med Haupt Lakrits

Kladdkaka med världens saltaste och godaste lakrits, Chokade svenskjävlar, som är en salt lakrits och salmiakbit doppad i belgisk mjölkchoklad och rullad i lakritspulver. Obeskrivligt god och en succé att dela på hälften och fylla en kladdkaka med. Till det en hemmagjord violglass, viol och lakrits är ju verkligen en match made in heaven. Detta är enkelt att göra och magiskt gott!

Fler varianter av Svenskjävlar finns också. Svenskjävlar, världens saltaste lakrits, samt Tomtejävlar som en limiterad upplaga.

Haupt lakrits har arbetat flera år med att hitta de bästa ingredienserna och att förfina sina recept. Att dom vill producera världens bästa lakrits känns och märks. Det här är svensk hanverkslakrits som är den godaste jag smakat!

Rabattkoden jennysrumochspis ger 15 % rabatt hos Haupt lakrits fram till 2020-11-30 så passa på att handla. Bästa julklappstipset till lakritsälskaren!

Kladdkaka:

150 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

3 1/2 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

Chokade svenskjävlar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Sätt bakplåtspapper i botten på en 22 cm springform.

Smält smöret.

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.

Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i formen. Dela chokade svenskjävlar och tryck ner så många du vill ha och tycker är lagom i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Fasta ytterkanter och lite dallrig i mitten, då är den klar.

Låt svalna lite och ställ sen kakan i kylen för att sätta sig. Gärna över natten.

Violglass:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

Violessens (finns i välsorterade butiker eller att beställa på nätet)

Lila pastafärg, inget måste men ger mer lila färg vilket ser trevligare ut.

Gör så här:

Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa lite till. Smaksätt med violessens, smaka av så du är nöjd. Blanda i pastafärg så glassen får en vacker lila färg. Häll smeten i en form som rymmer 1 1/2 liter. Täck med plastfolie och frys i minst 6 timmar.

Servera kladdkakan med glassen och toppa med skivade chokade chokladjävlar.

Ät och njut!

Succé!

Kram//Jenny

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x