Hej!
Har ni en bra första advent?
Vi var uppe tidigt imorse. Skjutsade Elin och ett par tjejer på träning inför julshow. Vidare och handla ingredienser till dagens fika och sen hem och baka.
Tänkte jag skulle göra saffranskladdis men det blev en mjuk pepparkaka i den fina gransilikonformen istället. Blir ofta nya recept att prova hemma hos mig, även om gamla favoriter görs ibland med. Kladdkakan blir en annan dag!
Du behöver:
100 g Smör
1½ dl gräddfil
2 ägg
2 dl strösocker
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk malen kryddnejlika
2 tsk malen kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad bakform. (Behövs inte i silikonform)
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Låt svalna.
”Recept från Arla”
Frosting:
40 g smör
2,5 dl florsocker
1/2 msk vaniljsocker
1-2 msk vatten
Smält smöret. Ta från plattan. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Späd med vatten om det blir för tjockt. Ha i mer florsocker om det blir för löst.
Jag garnerade med choklad och lakritskulor från Johan Bülow och små enkvistar.