Hej!
Den här desserten jag gjorde på helgens middagsbjudning, magiskt god!
Gjorde den ett flertal gånger för några år sen, glömde sen bort den tills den poppade upp i mitt instagramflöde igen...
Enkel med en god smet gjord av ägg, socker, grädde, krossad maräng och nutella. In i frysen på en marängbotten i några timmar. Blir som en glasstårta och smakar som Nogger.
Perfekt dessert att förbereda!
Du behöver:
2 st färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen Nutella
Till garnering:
Jordgubbar
Hyvlad dubbelnougat
Marängdroppar
Gör så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en.
Vispa äggvitorna tillsammans med 1 msk socker till ett hårt skum.
Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills det blir fluffigt.
Sist vispar du grädden tills du kan bilda toppar med den.
Ta fram en 24-26 cm springform (med löstagbar botten)
Lägg i den första marängbotten i formen.
Krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitesmeten, äggulesmeten och den vispade grädden och blanda ihop med marängkrosset.
Ringla ner den ljumna nutellan, värm den i micron några sekunder så rinner den lättare.
Fyll sedan upp formen med smeten.
Blir det någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in.
Ställ sedan in formen i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Ta fram glasstårtan och garnera den precis innan servering.
Bra om den får tina lite innan den serveras så går det lättare att skära.