En enkel och supersmaskig rulltårta till adventsfikat imorgon. Här gjordes den med lingon men jag har gjort den med blåbär med och det är lika gott. Du kan ta vilka bär du vill och fylla med.
Du behöver:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
3 dl matyoghurt (turiksk yoghurt)
1 dl florsocker
50 g vit choklad
125 g frysta lingon
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Eller 250 grader om du ej har varmluft.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna
och tillsätt dem. Blanda hastigt till en slät smet.
3. Bre ut smeten i en långpanna klädd med smörpapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 8 minuter med varmluft 200 grader. 3-4 minuter utan varmluften på 250 grader.
4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och dra
försiktigt bort papperet.
5. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda med yoghurt och florsocker. Dela blandningen i 2 delar.
6. Rör ner lingonen i den ena skålen. Bre lingonblandningen på
kakan och rulla ihop.
Linda om smörpapperet och låt vila i 5 minuter.
7. Ta bort papperet och bre den återstående gräddblandningen över rull-
tårtan. Riv blockchokladen över kakan på den grövsta sidan på rivjärnet.