Hej!
En utdragen tand senare...
Tack och lov att jag inte har den minsta tandläkarskräck säger jag bara.
Gårdagen var inte den roligaste jag varit med om men mår ok. Känns inte som jag kommer kunna äta obehindrat på länge, men igår nyponsoppa och idag torskrygg med mos och äggsås (fantastiskt gott!) så det går lite framåt iaf.
Här kommer det utlovade receptet på den goda saffranskakan jag gjorde till första advent.
Du behöver:
50 gram smör
1,25 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
1 paket saffran, 0.5 gram
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Glasyr:
1/4 dl mjölk
20 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Till formen:
Smör
Ströbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en sockerkaksform.
3. Smält smöret och häll ner mjölken. Vispa ägg, socker och saffran pösigt och vänd ner i mjölkblandningen.
4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat.
5. Värm mjölk och smör i en kastrull till smöret har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr.
Lägg ett bakplåtspapper under gallret som kakan står på, häll glasyren runt kakans mitt och låt den rinna ner fint på sidorna. När glasyren har stelnat kan kakan flyttas över till ett fat.
Ät och njut!